Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Bestseler Njujork tajmsa „Iskra u senkama“ u prodaji

12.
9.
2022.

Ako dugo gledate u ponor, i ponor će gledati u vas.

Čudovišta se ne kriju u šumi; to nisu senke na drveću ili nevidljive stvari koje vrebaju u mračnim uglovima. Ne, prava čudovišta su pred našim očima.

Psihološki triler autorke u usponu Stejsi Vilingam je briljantna priča o putovanju jedne žene iz užasne prošlosti ka savršenoj sadašnjosti i o onome što sudbina sa sobom nosi. Upoznajte psihologa Kloi Dejvis, ćerku ozloglašenog serijskog ubice. U jezivom preokretu događaja od kojeg će vam krv uzavreti, kada u iznenadnom sudaru prošlosti i sadašnjosti nestane tinejdžerka koja je poslednji put viđena na njenoj klinici, bezbedan svet koji je Kloi gradila se ruši. Noćna mora je ponovo počela. Šta se desilo pre mnogo godina? Koja će se tajna sada otkriti? Kome Kloi može da veruje? Saznajte u romanu prepunom misterija, paradoksa i obrta – Iskra u senkama.

Kada je Kloi Dejvis imala dvanaest godina, šest tinejdžerki nestalo je u njenom malom gradu u Luizijani. Do kraja leta, njen rođeni otac priznao je zločine i zatvoren je doživotno, ostavljajući Kloi i ostatak porodice da se suoče sa istinom i nastave da žive sa posledicama ovog događaja.

Dvadeset godina kasnije, Kloi je psiholog u Baton Ružu i uskoro se udaje. Iako joj je sreća, za koju se tako naporno borila, konačno nadohvat ruke, ponekad oseća kao da nema kontrolu nad sopstvenim životom, baš kao njeni pacijenti, problematični tinejdžeri. Zato joj se, kada nestane lokalna tinejdžerka, a zatim još jedna, u misli vraća to zastrašujuće leto. Da li je paranoična što vidi sličnosti sa slučajevima iz svoje prošlosti koje zapravo i ne postoje, ili će po drugi put u životu uspeti da razotkrije ubicu?

„Knjiga koja spaja bujnu južnjačku gotiku, izuzetnu studiju karaktera, bolne porodične tragedije, napetu psihološku neizvesnost i – što je najbolje od svega – duboko ubedljivu misteriju. Izazovno i uzbudljivo.“ – A. Dž. Fin

Odmah po objavljivanju, knjiga je dospela na bestseler listu Njujork tajmsa. Oskarovka Ema Stoun otkupila je prava za TV adaptaciju ovog romana, koja će se emitovati na kanalu HBO. Triler Iskra u senkama potražite na vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan!