Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Едукативне књиге које подстичу креативност: Научници као деца и Уметници као деца

23.
3.
2021.

Књиге Дејвида Стејблера Научници као деца и Уметници као деца су идеалне за све оштроумне и радознале малишане узраста од 7 до 9 година. Eдукативног су карактера, и у исто време подстичу и развијају креативност код својих читалаца.

Захваљујући овим књигама, деца ће имати прилику да се упознају са животима великих, изванредних личности, које су својим радом и великим достигнућима обележиле развој науке и уметности у свету. Управо њихова дела послужиће као инспирација малим читаоцима, а оно што ће им посебно привући пажњу и пружити мотивацију су приче о згодама и незгодама кроз које су ови славни људи прошли на свом путу ка свету одраслих. Сви они су били деца!

Заборавите на слетање на Месец, Нобелове награде и славне изуме. Док су одрастали, најпознатији научници света имали су исте проблеме као и сва деца. Алберт Ајнштајн је сањарио уместо да пази на часовима. Џејн Гудол је стално упадала у невоље јер је у кућу уносила црве и пужеве. Нил Деграс Тајсон је морао да шета псе како би уштедео новац за микроскоп. Књига Научници као деца приповеда о овоме, и о много чему другом. Научите све о малим научницима као што су: Стивен Хокинг, Темпл Грандин, Никола Тесла, Ејда Лавлејс, Бенџамин Френклин, Марија Кири, Исак Њутн, Розалинд Френклин, Сали Рајд, Рејчел Карсон, Џорџ Вошингтон Карвер, Вера Рубин и Кетрин Џонсон.

Заборавите на награде, распродате изложбе по музејима и вечна ремек-дела. Када су највећи светски уметници одрастали, имали су обичне проблеме, баш као и ви. Породица Џексона Полока стално се селила – до шеснаесте године живео је у осам градова. Џорџија О’Киф живела је у сенци свог савршеног старијег брата Франсиса. А Жан Мишел Баскија морао је да превазиђе велико сиромаштво како би постао један од најутицајнијих уметника на свету. Књига Уметници као деца говори о њиховим животима и много чему другом. Други јунаци су и Клод Моне, Џејкоб Лоренс, Леонардо да Винчи, Винсент ван Гог, Пабло Пикасо, Фрида Кало, Беатрикс Потер, Јоко Оно, Др Сус, Емили Кар, Кит Харинг, Чарлс Шулц и Луиз Невелсон.

На скоро свакој страни обе књиге налазе се предивне илустрације у боји, које ће додатно разиграти дечју машту. Биографије научника и уметника који су стекли светску славу, али и оних мање познатих, пронаћи ћете у књигама Научници као деца и Уметници као деца.

Не губите време, посетите сајт www.vulkancic.rs и купите идеалан поклон за малишана који верује у себе, машта и кроз игру учи о свету у коме живи. Можда је баш ваше дете будуће велико име које ће променити ток уметности и науке.