Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Vulkan izdavaštvo doniralo je 10 000 knjiga za 38 osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada

19.
3.
2021.

U četvrtak 18. marta u Gradskoj kući, Vulkan izdavaštvo potpisalo je vredan ugovor sa Gradom Novim Sadom kojim je doniralo 10 000 knjiga za obnovu bibliotečkog fonda 38 osnovnih škola u Novom Sadu. Donirane su knjige različitih žanrova i oblasti, namenjene deci uzrasta od prvog do osmog razreda. Takođe, knjige u kojima će osnovci uživati su i knjige stranih i domaćih autora, među kojima se posebno ističe Slobodan Stanišić, jedan od naših najboljih pisaca za decu i mlade.

Članica gradskog veća za obrazovanje, Dina Vučinić, istakla je da Novi Sad izdvaja značajna sredstva za obrazovanje i da strateški pristupa poboljšanju kvaliteta obrazovanja u tom gradu.

U ime Vulkan izdavaštva, ugovor o donaciji potpisala je Marija Mladenović, direktorka marketinga koja je posebno izdvojila rad Vulkančiča, dela Vulkan izdavaštva koji marljivo i predano radi na odabiru knjiga za najmlađe čitaoce. „Bez kulture i obrazovanja nema napretka i progresa, a samo mladi i obrazovani ljudi, oni koji su stekli ljubav prema knjizi u najranijem detinjstvu predstavljaju garant za boljitak svih nas”, napomenula je Marija Mladenović.

Od svog osnivanja 2013. godine Vulkan izdavaštvo pozicioniralo se kao lider u ovoj oblasti, negujući tradicionalne vrednosti i kvalitet, u skladu sa savremenim tendencijama i modernim načinom života i poslovanja. Mi uz naše čitaoce rastemo, u svakom smislu, razvijamo se i učimo i to je ključ uspeha i obostranog zadovoljstva. Od prvog dana kada dete dođe na svet, pa do ulaska u svet odraslih Vulkančić knjige su tu. Uz pomoć knjiga deca razvijaju svoje motoričke, intelektualne, kreativne sposobnosti, uče o svetu koji ih okružuje na zabavan i interesantan način, saznaju važne životne mudrosti i pouke i kasnije uživaju u romanima za decu. Knjiga je najbolji drug, veran saputnik, saborac, ona zaista širi vidike, razigrava um i maštu i pruža nezamenljiv osećaj sreće i zadovoljstva.