IZABRANA DELA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
EDGAR ALAN PO (1809–1849) američki književnik, pesnik, urednik literarnih magazina i jedan od najznačajnijih predstavnika američkog romantizma. Za života je bio gotovo nepoznat, dok vrednost njegovog dela nisu otkrili francuski pesnici Bodler, Malarme i Valeri. Godine 1826. otišao je na studije na Virdžinijski univerzitet odakle je izbačen zbog kockarskih dugova. Nakon što je s kratkom pričom Poruka u boci osvojio 50 dolara, počinje da se bavi pisanjem, a neka od njegovih najpoznatijih dela izlaze u to doba po časopisima. Godine 1835. oženio se rođakom Virdžinijom, koja je 1847. umrla od posledica tuberkuloze, a Po se odao alkoholizmu. Njoj je posvećena slavna pesma Anabel Li. Njegova prva zbirka Priče iz groteske i arabeske pojavila se 1840. godine a sadrži jedno od njegovih najpoznatijih ... Pročitaj više

IZABRANA DELA

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-03226-0
Format: 165x240
br. str.: 464
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 1.299,00 DIN
Na sajtu: 1.039,00 DIN
Ušteda: 260,00 DIN

U svojoj plodnoj produkciji, Edgar Alan Po, majstor za misteriju i sablasno, pisac neobične genijalnosti i vizionarske mašte, suočio nas je sa atmosferom jeze i straha, sa bizarnim i tajanstvenim zapletima, zastrašujućim i halucinantnim, istražujući senovita područja skrivena iza prividne normalnosti našeg postojanja.

Od zloslutnih alegorija do napetosti i neizvesnosti, njegove priče nezaboravna su i originalna istraživanja mračnije strane života, bezvremeni uvid u najzagonetnije kutke ljudske duše, remek-dela u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar