Vulkan Izdavastvo | Autor
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Aleksandar Đurović

Autor - Aleksandar Đurović

Pukovnik, profesor doktor Aleksandar Đurović (1958, Sarajevo) – lekar, pesnik i besednik – vanredni je profesor Fizikalne medicine i rehabilitacije na Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu i profesor Filozofije i istorije medicine na istom fakultetu.

Trideset godina je u fizijatriji i trinaest godina načelnik Klinike za Fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije.

Objavio je, do sada, veliki broj stručnih i naučnih radova, nekoliko poglavlja u knjigama i pet pesničkih zbirki. Knjiga Fizijatrijska ideja i statističke metode za sad je njegovo najvažnije naučno-stručno delo. Predano radeći na širenju medicinske kulture i na fizijatrijskoj ideji, održao je bezbroj posebnih i popularnih predavanja koja su uvek bila ispolirana i uvek dobro posećena. Zajedno s kolegama, profesorima, velikom broju kolega profesionalaca otkrio je i otkriva lepote fizijatrije. Dugogodišnji je predsednik ispitne komisije za polaganje specijalističkog ispita iz Fizikalne medicine i rehabilitacije u Vojnomedicinskoj akademiji. Dobitnik je društvenih priznanja i priznati član Udruženja fizijatara Srbije. Član je republičke stručne Komisije za rehabilitaciju. Živi i radi u Beogradu.