Vulkan Izdavastvo | Autor | Branimir Jovanović
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Branimir Jovanović

Autor - Branimir Jovanović

Dr Branimir Jovanović rođen je 1955. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Mašinski fakultet. U Muzeju Nikole Tesle radio je od početka profesionalne karijere sve do 2001. godine, na pozicijama arhiviste i kustosa, a zatim i direktora Muzeja.

Gotovo ceo istraživački i naučni rad posvetio je razumevanju ličnosti i dela Nikole Tesle. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom Teslin doprinos razvoju vazduhoplovstva, magistrirao je 1987. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u oblasti istorije i filozofije nauka na Teslinim mehaničkim oscilatorima, a doktorirao 1995. na matičnom Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom Teslin doprinos metodologiji istraživanja u mašinstvu.

Autor je brojnih stručnih i naučnih radova, knjiga i predavanja iz oblasti istorije nauke, posebno o Teslinim doprinosima.

Bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik časopisa Alterenergo za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, predavao održivi razvoj na Fakultetu za primenjenu ekologiju u Beogradu i poslednjih godina se bavio konsaltingom u oblasti obnovljivih energija.

WIRELESS: THE LIFE, WORK AND DOCTRINE OF NIKOLA TESLA
Branimir Jovanović WIRELESS: THE LIFE, WORK AND DOCTRINE OF NIKOLA TESLA “We are living in an age of unprecedented technical achievement leading to a more and more complete mastery of the forces of nature and annihilation of time and space. But this development, while contribu... >>>
Rasprodato
povez: tvrd |
4.990,00 DIN | na sajtu: 3.992,00 DIN
Rasprodato
Pročitaj više