Vulkan Izdavastvo | Autor
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Zoran Predin

Autor - Zoran Predin

Zoran Predin je rođen 16. juna 1958. u Mariboru. Danas, šest decenija kasnije, smatra se živom legendom slovenačkog kantautorstva. Pevač i kompozitor, prepoznatljiv je po glasu i melodiji, ali i po autentičnoj poetici koja je postala neizostavni deo jugoslovenskog muzičkog identiteta.
Jedan je od retkih umetnika koji je potpisao onoliko albuma koliko i godina karijere – njegova muzička karijera broji čak 41 album u saradnji sa različitim izvođačima, među kojima su i Lačni Franz, Zoran Predin in Arsen Dedić, Los Malancanos, Šukar, Ambasadorji užitka, Mar Django Quartett, Orkester Adijo Pamet, Žive legende, The Gypsy Swing band, Zoran Predin Quartett, Matija Dedić, Damir Kukuruzović Django Group, Giani Poposki Trio.
Autor je zbirki pesama i priča, komponovao je muziku za neke od najznačajnijih pozorišnih i filmskih ostvarenja i TV serija.
Njegovu karijeru krase i prestižne nagrade: Sedem sekretarjev SKOJ-a, Zlata ptica, Zlati Petelini, Viktor (2006), Ježkova nagrada (2019).

Zoran Predin za sebe kaže da je tek počeo.
Zoran Predin GLAVOM KROZ ZID Ovo nije knjiga koja se čita u dahu. Ovo je knjiga koja se čita sa uzdahom, jer njeni redovi imaju ukus slobode i miris prošlih vremena, pa ćete već posle nekoliko stranica poželeti da nijedna priča Zora... >>>
povez: mek |
799,00 DIN | na sajtu: 639,00 DIN
Pročitaj više