Vulkan izdavaštvo | Autor | Dalaj-lama i Dezmond Tutu
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Dalaj-lama i Dezmond Tutu

Autor - Dalaj-lama i Dezmond Tutu


Njegova svetost 14. DALAJ-LAMA, Tenzin Gjatso, opisuje sebe kao jednostavnog budističkog monaha. On je duhovni vođa Tibeta. Dobio je Nobelovu nagradu za mir 1989. godine. Živi u izgnanstvu u Daramsali u Indiji. Rođen je 1935. u siromašnoj porodici zemljoradnika na severoistočnom Tibetu i u drugoj godini je prepoznat kao reinkarnacija njegovog prethodnika, 13. dalaj-lame. Mnogo je putovao, govoreći u prilog ekumenskog razumevanja, dobrote i saosećanja, poštovanja prirodnog okruženja i, pre svega, mira u svetu. Za više informacija posetite internet sajt www.dalailama.com.

DEZMOND MPILO TUTU, nadbiskup emeritus Južne Afrike, postao je istaknuti vođa u krstaškom ratu za pravdu i rasno pomirenje u Južnoafričkoj Republici. Dobio je Nobelovu nagradu za mir 1984. godine. Godine 1994, Tutu je postavljen za predsednika južnoafričke Komisije za istinu i pomirenje, gde je pionirski utro novi put za mnoge zemlje da krenu napred posle prolaska kroz građanske sukobe i represiju. Nadbiskup Tutu se smatra starim svetskim državnikom, vodećim glasom morala i ikonom nade. Celog svog života bio je duboko posvećen brizi za potrebe naroda širom sveta, poučavajući ljubav i saosećanje za sve. Za više informacija, posetite internet sajt www.tutu.org.za.

BRAĆA PO DUŠI
Dalaj-lama i Dezmond Tutu BRAĆA PO DUŠI Dvojica duhovnih vođa, dobitnici Nobelove nagrade za mir, dalaj-lama i Dezmond Tutu, upuštaju se u dubokoumnu raspravu u kojoj će razmeniti iskustva o tome kako pronaći sreću uprkos izazovima koje život ... >>>
povez: broš |
899,00 DIN | na sajtu: 719,00 DIN
Pročitaj više