IZABRANA DELA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Николај Велимировић рођен је 1881. године у Лелићу. Био је епископ охридски и жички, истакнути теолог и говорник. Он је новоканонизовани српски светитељ као Свети владика Николај Охридски и Жички. Умро је 1956. године у Либертивилу, а његови посмртни остаци пренети су 1991. године у родни Лелић. Pročitaj više

IZABRANA DELA

Oblast: Domaći autori
ISBN: 978-86-10-03094-5
Format: 170x246
br. str.: 1056
povez: tvrd
Pismo: ćirilica
Cena: 1.990,00 DIN
Na sajtu: 1.592,00 DIN
Ušteda: 398,00 DIN

Ко се мало нада мало и добије. Нека ваше наде превазилазе садашњост и превазилазе сваку стварност. Поруше ли се једне наде ваше, зидајте одмах друге, веће. Будите велики у надама, јер наде су будућност. Ко нема наде нема будућности.

Владика Николај Велимировић се делом и речју уврстио у ред најплодоноснијих књижевних стваралаца у оквиру религије, а животом и љубављу према српском народу у ред најуваженијих црквених личности. Његове беседе и данас осветљавају пучину живота попут светионика и показују правац у којем би свако од нас требало да усмери своју малу барку. Због тога је називан и Нови Златоусти.

На страницама ове књиге читаоци ће пронаћи одговоре на много питања, откриће нове истине о себи и другима, о пријатељима и непријатељима, о вери и невери, али и научиће да је могуће савладати слабости и оснажити врлине. Сви записи владике Николаја Велимировића уверавају нас у то да су речи лековите кад извиру из дубине душе онога који је спознао мудрост.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar