DAME BIRAJU
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Glavni sajt  |  Oblasti  |  Drama

Trejsi Ševalije je rođena 1962 godine u Sjedinjenim Americkim drzavama, a od 1984 godine živi u Londonu. Završila je studije književnosti i školu kreativnog pisanja, posle čega je i počela da piše i objavljuje romane. Radila je u izdavaštvu. Svetski uspeh doneo joj je roman Devojka sa bisernom minđušom, u kome je opisala nastanak čuvene istoimene Vermerove slike. Po ovom romanu snimljen je i film sa Kolinom Firtom i Skarlet Džohanson. Njena ostala dela su Plameni sjaj, Dama i jednorog, Devicanski plavo i Pali andjeli. Pročitaj više

DAME BIRAJU

Oblast: Drama
ISBN: 978-86-10-01678-9
Format: 145x205
br. str.: 256
povez: tvrd
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Sestre Bronte često su sedele zajedno u trpezariji, pisale i razgovarale o onome što su napisale. Žene to prosto nisu radile u XIX veku. Od žena se tada očekivalo da budu ukras, a ne da pišu romane o opsesivnoj ljubavi i vresištima (Emilini Orkanski visovi), ili suprugama koje beže od pijanih i nasilnih muževa (Enina Stanarka napuštenog zamka) ili o tvrdoglavoj guvernanti koja objavljuje da se udala (Šarlotina Džejn Ejr).

Ambicija i mašta Šarlot Bronte očaravaju nas već dva veka, pa su tako i neke od najboljih autorki današnjice u njenim legendarnim rečenicama pronašle inspiraciju da ispišu nove romanse i ljubavne priče. Tako će neobično venčanje doneti neočekivan obrt nevesti i njenoj kćerki, porodično putovanje podstaći će odluke koje menjaju život, a novopečena majka srešće staru ljubav u ovim pričama koje slave snagu romana Šarlot Bronte i njihovu važnost za sve žene ovog sveta.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar