TRAGOM SVETOG GRALA | Nelson de Mil
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
NELSON DE MIL rođen je u Njujorku 1943. godine. U ranom detinjstvu preselio se sa porodicom na Long Ajlend. U srednjoj školi bavio se ragbijem i atletikom. Proveo je tri godine na Univerzitetu Hofstra, a zatim pohađao školu za oficire. Bio je poručnik u američkoj vojsci i doživeo ratno iskustvo kao vođa pešadijskog voda u Vijetnamu, odakle nosi tri odlikovanja.Po povratku u SAD, završava studije političkih nauka i istorije i počinje da se bavi pisanjem detektivskih romana. Prvi veći uspeh doživeo je romanom Pored vavilonskih reka, koji je prvi put objavljen 1978. godine, i koji se i dan danas štampa, kao i svi ostali de Milovi romani objavljeni nakon toga. Po romanu Generalova kći snimljen je i film sa Džonom Travoltom u glavnoj ulozi.Vlasnik je tri ... Pročitaj više

TRAGOM SVETOG GRALA

Oblast: Istorijski romani
ISBN: 978-86-10-01297-2
Format: 145x205
br. str.: 376
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN
Uzbudljiva avantura za sva čula vodi čitaoca od prekrasnih vrtova Vatikana i kapija velelepnog Rima sve do samog srca vrelih džungli Etiopije.

Dok građanski rat u Etiopiji ne jenjava, stari katolički sveštenik Đuzepe sedi u zatvorskoj ćeliji. Prošlo je dugih četrdeset godina od kada je poslednji put ugledao svetlost dana. A onda, nakon što je izgubio svaku nadu, bombaški napad Đuzepeu pruža priliku za beg.

Pokušavajući da iskoristi svoju šansu, teško povređeni sveštenik nailazi na dva zapadnjačka novinara, Frenka i Henrija, i njihovog fotografa, prelepu Vivijan. Svestan da ga snaga izdaje, on im na samrti otkriva tajnu zbog koje je toliki niz godina bio zatvoren – tajnu staru dva milenijuma o svetom peharu čudesnih isceliteljskih moći.

Gotovo nestvarno otkriće i novinarska radoznalost podstiču neobični trojac na potragu koja je kroz vekove nebrojeno puta bezuspešno preduzeta. Njihov put biće težak – na njemu ih čekaju surovi ratnici odani samo svom paganskom plemenu, stari hrišćani svete krvi, spremni na sve da zaštite tajnu u svom manastiru i surove ubice koje vrebaju iz svakog prikrajka... Ali čak i ako uspeju da prevaziđu sve prepreke, da li je čovečanstvo spremno za ono što ih čeka na kraju puta?

Blagosloveno je i prokleto u isto vreme. Prokleto ne po sebi, već zbog ljudske pohlepe i prevrtljivosti. Treba da ostane tamo gde jeste. Treba da ostane skriveno sve dok čovečanstvo ne postane manje zlo...
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar