CRVENI CVET
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Baronica Ema (Emuška) Orci bila je britanska autorka romana i drama i likovna umetnica mađarskog porekla. Rođena je u Mađarskoj, kao ćerka kompozitora i baronice, oboje iz uglednih porodica. Godine 1868. sa porodicom se seli u Budimpeštu, a zatim i u Brisel i Pariz, gde je Ema studirala muziku, ali bez uspeha. Najzad je kao četrnaestogodišnjakinja stigla u London, gde je pohađala poznate umetničke škole. U jednoj je upoznala i svog budućeg muža, sa kojim je, po sopstvenim rečima, imala brak pun razumevanja i sreće. Najpoznatija je po serijalu romana o Skerletnom Vidiću. Pročitaj više

CRVENI CVET

Oblast: Istorijski roman
ISBN: 978-86-10-03232-1
Format: 145x205
br. str.: 272
povez: mek
Pismo: latinica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
Pariz, leta gospodnjeg 1792. Jakobinska diktatura seje haos, a neumoljivi narodni sud šalje u smrt nesrećne potomke aristokratskih porodica: svakoga dana muškarci, žene i deca stradaju pod oštricom giljotine. 

Naoružan samo duhovitošću i pronicljivošću, jedan čovek prkosno odoleva francuskim revolucionarima i uspešno spasava mnogobrojne nevine ljude od sigurne smrti. Njegovi prijatelji – ali i neprijatelji – znaju ga pod tajnim imenom Skerletni Vidić, ali niko ne zna pravi identitet ovog čoveka. Ne ostavlja tragove za sobom, osim svog zaštitnog znaka, malog crvenog cveta po kojem je i dobio ime. Ta tajanstvena figura postaje opsesija prepredenog i okrutnog finansijera francuske vlade Šovlena, i očarava englesko visoko društvo. Kada Skerletni Vidić okupi družinu od devetnaest sledbenika koji s njim dele iste ideale, lukavi agent Šovlen biće im za petama, sa samo jednom misijom: mora da razotkrije identitet Skerletnog Vidića i spreči njegovo dalje delovanje. 
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar