JEDAN U MILION | Kristina Barnet
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Glavni sajt  |  Oblasti  |  Drama

KRISTINA BARNET živi u Indijani sa suprugom Majklom i decom. Godine 1996. osnovala je Akademiju Ejkorn Hil, zabavište za decu porodica iz komšiluka. Ona i Majkl vode Džejkobov kutak, dobrotvorni centar za decu s autizmom i posebnim potrebama. Pročitaj više

JEDAN U MILION

Oblast: Drama
ISBN: 978-86-10-00512-7
Format: 145x205
br. str.: 228
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
„Ako dete koje nikad nije trebalo da hoda ili čita može da se uzdigne do tako neverovatnih visina, zamislite šta mogu deca bez takvih ograničenja, i koliko visoko mogu da se vinu ako ih ohrabrite da rašire krila – preko svakog horizonta, preko najluđih očekivanja. Delim ovu priču s vama zato što se nadam da će se baš to dogoditi.“

Džejk je dečak koji ima IQ veći od Ajnštajna i fotografsko pamćenje. Sam je za dve nedelje naučio da računa, a sa devet godina već je počeo da radi na sopstvenoj teoriji u astrofizici, za koju su stručnjaci verovali da ga jednog dana može dovesti do Nobelove nagrade.
Ipak, nije sve išlo tako lako: kada je imao dve godine, ustanovljeno je da je autističan. Najbolji stručnjaci radili su sa njim, ali taj rad nije davao rezultate. Na kraju se potpuno povukao u sebe i prestao da govori. Uprkos protivljenju svog muža i lekara, Džejkova majka Kristina rešila je da ga izvuče iz tog sistema. Osećala je da može da pomogne svom detetu i da je pravi pristup malo drugačiji – umesto da se koncentriše na ono što njeno dete ne može da uradi, zašto se ne usredsredi na ono što mu ide od ruke? Uz ovu jednostavnu filozofiju, Kristin je pomogla sinu da pobedi statistiku koja nije išla u njegovu korist.

Ovo je priča o jedinstvenoj vezi, kakva postoji samo između majke i deteta. Snaga koju dete može da probudi u majci neverovatna je i inspirativna, i lako će se preneti i na druge. Memoari ove hrabre žene dotakli su mnoga srca, a dodirnuće i vaše.

Priča o snazi bezuslovne ljubavi jedne majke.
Ako podstaknete unutrašnju iskru u detetu, uvek će mu osvetljavati put do nezamislivih visina.

„Neodoljivi memoari... Džejk i njegova majka zaista su neverovatni.“ Booklist

„Neobičan dečaku i njegova odlučna i hrabra majka biće inspiracija svakom roditelju.“ Publishers Weekly


Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar