NEVERNICA | Ajan Hirsi Ali
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Glavni sajt  |  Oblasti  |  Drama

AJAN HIRSI ALI rođena je 1969. u Somaliji. Preselila se u Holandiju 1992. godine bežeći od nasilnog braka. Studirala je političke nauke. Aktivista je ženskog feminističkog pokreta i oštar kritičar islama, zbog čega je često na meti islamskih ekstremista. Pročitaj više

NEVERNICA

Oblast: Drama
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 360
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

U krajnje upečatljivim detaljima, svetski poznata autorka Ajan Hirsi Ali pripoveda svoju zapanjujuću životnu priču. Pratimo njeno odrastanje u tradicionalnom muslimanskom duhu u Somaliji, intelektualno buđenje u Holandiji i život pod oružanom pratnjom na Zapadu.
Ajan Hirsi Ali predstavlja jednu od najpoštovanijih i najkontroverznijih političkih ličnosti današnjice. Našla se na naslovnim stranama svetske štampe posle ubistva Tea van Goga. Njegov ubica, islamista, zapretio je da će ona biti sledeća. Nevernica prikazuje sazrevanje ove elegantne, uvažene – i ponekad kritikovane – političke zvezde, borca za slobododu govora. Vaspitana u strogoj, muslimanskoj porodici, Hirsi Ali je preživela građanski rat, obrezivanje, nemilosrdno batinanje, adolescenciju posvećenog vernika, uspon pokreta Muslimanska braća i život u četiri zemlje, pod četiri diktatorska režima. Pobegla je od nametnutog braka i potražila azil u Holandiji, gde se posvetila borbi za prava muslimanskih žena i reformu islama. Navukla je na sebe neprijateljstvo reakcionarnih islamista i plašljivih političara. Neprestane pretnje nisu je ućutkale.
Životna priča Hirsi Ali predstavlja pohvalu pobedi nad životnim nedaćama. Kazuje nam kako pametna, radoznala, poslušna devojčica postaje odvažni borac za slobodu. Knjiga se pojavljuje u doba kad se zapadne vlade trude da uravnoteže demokratske ideale sa religioznim pritiscima. Izdvaja se kao značajno i merodavno delo posvećeno suštinskim društvenim problemima.
,,Ovo je nemerljivo značajna, strastvena, izazovna i neophodna knjiga. Zaslužuje da je svaki čovek pročita, zato što pripoveda istinu – neispoliranu, neprijatnu istinu.''
SALMAN RUŽDI

Ilic Maja
Bogato i inspirativno delo Ayaan Hirsi Ali prozeto snaznom zeljom za zivotom i istinom. Ayaan uspeva da prikaze drugu perspektivu zivota i ne ostavlja nijednog citalaca ravnodusnim. "Infidel" ili Nevernica je knjiga koju svako treba imati u svojoj kolekciji.
Dodajte svoj komentar