BEN HUR
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
LUIS VOLAS rođen je 1827. godine u Indijani. Bio je američki advokat, političar, ali i učesnik u ratovima tadašnje epohe. Pored uspešne diplomatske karijere, Luis Volas se proslavio književnim ostvarenjem Ben Hur, koje predstavlja najuticajniju hrišćansku knjigu XIX veka. Roman je prvi put objavljen 1880. godine, nakon čega je doživeo brojne filmske i pozorišne adaptacije. Čuvena je verzija iz 1959. godine sa Čarltonom Hestonom u glavnoj ulozi, nominovana za dvanaest Oskara, od kojih je osvojila čak jedanaest. Nakon brojnih političkih angažmana, Luis Volas napušta političku scenu i vraća se u domovinu, gde nastavlja da piše sve do smrti 1905. godine. Pročitaj više

BEN HUR

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-02015-1
Format: 145x205 mm
br. str.: 384
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 999,00 DIN
Na sajtu: 799,00 DIN
Ušteda: 200,00 DIN

Jedan pogled – samo jedan – iz radoznalosti ili sujete, i to bi bila kobna greška. Prijateljstvo i ljubav mogli su doneti smrtnu opasnost, isto kao i radoznalost i sujeta.

Juda Ben Hur je jevrejski plemić iz stare i bogate porodice trgovaca, koji živi životom dostojnim jednog princa. Međutim, njegov savršeni svet se ruši kada ga izda najbolji prijatelj iz detinjstva, ambiciozni rimski oficir Mesala. Bez suđenja, Juda će biti nevin osuđen na robiju na galiji zbog lažne optužbe da je pokušao da ubije rimskog velikodostojnika. Stekavši slobodu nakon godina mučnog ropstva, vraća se u otadžbinu sa samo jednom željom – da se osveti.

Ovo je priča o čoveku kom su nepravedno oduzete titula, porodica i žena koju je voleo. Imao je samo san i bezumnu nadu stvorenu usudom života. Ipak, neuništiva moć njegovog duha i snaga tela dovode ga do cilja i tada njegov san postaje stvarnost, a njegova nada rađa novi život. Nakon susreta sa Hristom, Ben Hur je siguran da je moguće pobediti čak i smrt, ako nam je srce ispunjeno ljubavlju i verom.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar