SUPERFRIKONOMIJA | Stiven Dabner i Stiven Levit
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Stiven Dabner i Stiven Levit Pročitaj više

SUPERFRIKONOMIJA

Oblast: Popularna psihologija
ISBN: 978-86-7804-474-8
Format: 140mm x 205mm
br. str.: 276
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Bestseler Frikonomija bio je svetska senzacija. Preveden je na trideset pet jezika, prodat u preko četiri miliona primeraka i sigurno je promenio naš pogled na svet.
 
Sada nam se autori predstavljaju nastavkom Superfrikonomija – još drskijom i zabavnijom knjigom, u kojoj se usvojene teorije proveravaju na nesvakidašnji način. U njoj su postavljena ne samo teška već i neočekivana pitanja:
 
„Šta je opasnije kada ste pijani – voziti ili ići pešice? Zašto se hemoterapija tako često prepisuje ako je tako nedelotvorna? Može li promena pola da utiče na povećanje plate?“
 
Superfrikonomija preispituje način na koji razmišljamo, istražuje skrivenu stranu svega što nas okružuje, postavljajući ovakva pitanja:
• PO ČEMU SU SLIČNI ULIČNA PROSTITUTKA I DEDA MRAZ U SUPERMARKETU?
• ZAŠTO LEKARI TAKO LOŠE PERU RUKE?
• KAKO SE NAJBOLJE HVATA TERORISTA?
• DA LI JE TELEVIZIJA IZAZVALA PORAST KRIMINALA?
• PO ČEMU SU SLIČNI URAGAN, SRČANI NAPAD I POGIBIJA U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI?
• MOŽEMO LI SPASITI PLANETU JEDUĆI MESO OD KENGURA?
• OD KOGA JE VEĆA KORIST, OD MAKROA ILI OD AGENTA ZA PRODAJU NEKRETNINA?
 
Levit i Dabner pružaju jedinstven spoj oštroumnog rasuđivanja i sjajnog pripovedanja, bilo da istražuju rešenja za globalno zagrevanje ili objašnjavaju zašto je cena oralnog seksa tako drastično pala. Ispitujući kako ljudi reaguju na podsticaje, autori prikazuju svet onakav kakav zaista jeste – dobar, loš, ružan, i kad se sve uzme u obzir, potpuno uvrnut.
Marija Vujovic
Радујем се наставку "Откачене економије"! Препоручила бих сваком да је што пре прочита и настави да по потреби исчитава!Верујте, није довољно само једном прочитати је!
Dodajte svoj komentar