KRAJ JEDNE LJUBAVNE PRIČE | Grejam Grin
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
GREJAM GRIN (1904–1991) bio je engleski romanopisac i pripovedač. Završio je istoriju, radio kao profesor, potom kao novinar i urednik Tajmsa. Njegova razmišljanja o stranim zemljama i doživljajima u njima opisani su u romanima Mirni Amerikanac i Treći čovek. Pročitaj više

KRAJ JEDNE LJUBAVNE PRIČE

Oblast: Klasici
ISBN:
Format: 120 x 185mm
br. str.: 288
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Kraj jedne ljubavne priče konvencionalna je priča o vernosti i prevari, pomešanim osećajima ljubavi i mržnje u ratnom Londonu, s klasičnim ljubavnim trouglom u postviktorijanskom vremenu.

Moris Bendriks bori se sa sopstvenim osećajima; bori se protiv svoje ljubomore, jer zna da voli ženu koju nikad neće imati, a bori se i protiv boga, koga će na kraju romana ipak susresti.

Henri Majls se kao prevareni muž bori isključivo protiv sebe i svoje bezvoljnosti, jer prema ženi ne oseća nikakvu fizičku želju.

Naposletku, Sara je rastrzana između muža, kojem zbog nedostatka bilo kakvih emocija ne može biti više nego prijatelj i Morisa kog strastveno voli, ali koji joj nikada neće postati muž…


Snjezana Samardzic
Htjela bih da pohvalim akciju "za svaki džep", a posebno izdanje djela Graham-a Green-a. Malo klasike koju je teško naći i u antikvarnicama, preporučljivo je. Ne bi bilo naodmet da se objavi i Moć i slava, te Tihi Amerikanac od istog autora. Za pasionirane čitaoce, rečenična struktura, živopisan stil, te inteligentni dijalozi, bili bi uživanje. Takođe bih preporučila izdavački potez kad su u pitanju djela Charles-a Dickens-a, Daphne di Maurier i George Eliot, kad ste već počeli sa Jane Austen :-) Srdačan pozdrav!
Dodajte svoj komentar