Vulkan Izdavastvo | Knjiga | STIHOVI U PESKU
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
SARA ŠERIDAN je autorka čije stvaralaštvo obuhvata širok spektar različitih žanrova kroz koje se provlače uzbudljive avanture i pustolovine, istorijske i misteriozne priče. Rođena je u Edinburgu 1968, a diplomirala englesku književnost na prestižnom Triniti koledžu u Dablinu. Novinar je i bloger poznatih medijskih i novinskih kuća kao što su BBC Radio 4's, Guardian i London Review of Books. Učesnik je mnogih projekata i član udruženja Historical Writers Association i Crime Writers Association, počasni član odbora Društva autora u Škotskoj. Sara sa ćerkom živi u Edinburgu. Pročitaj više

STIHOVI U PESKU

Oblast: Avantura
ISBN: 978-86-10-00913-2
Format: 145x205
br. str.: 318
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Priča o jednom od prvih Evropljana koji je prešao Arabijsko poluostrvo.

Ona je bila robinja. On je bio njen gospodar. Oboje su čeznuli za slobodom...

Godine 1833. okrutni lovci na roblje odlaze sa svojim plenom i odvode ih zauvek, daleko od doma i porodice. Otimaju Zinu, odvažnu i odlučnu abisinsku lepoticu, iz rodnog sela, i posle mučnog putovanja prodaju je kao robinju na tržnici u Maskatu.

Mladi poručnik britanske mornarice Džejms Rejmond Velsted naumio je da osigura prisustvo Britanaca na Bliskom istoku i donese slavu i bogatstvo svom brodu i kraljici. Međutim, planovi padaju u vodu kada dvojica njegovih oficira nestanu tokom misije u pustinji. Neočekivanim spletom okolnosti, Zina postaje robinja poručnika Džejmsa, dok on kreće u misiju spasavanja na zabranjenom i neprohodnom tlu južne Arabije. Pomoći će mu beduini, dobri poznavaoci pustinje, ljudi koji nikako ne smeju otkriti njegov pravi identitet...

Zina i Džejms postaju sve bliskiji, ali kako iza svakog ugla vreba nova opasnost, nijedno od njih ne zna kakva ih budućnost čeka dok putuju nestalnom, nepredvidivom pustinjom.

Da bi zbacila okove sa sebe, moraće da izabere pravi put. Da li će se sudbina promeniti ili će za njima ostati samo izbrisivi trag stopa u pesku?

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar