(NE)LOGIČAN IZBOR | Den Arijeli
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
DEN ARIJELI rođen je 1967. u Njujorku, a sa tri godine se sa porodicom preselio u Izrael. Predaje bihevioralne ekonomiju na Medijskoj laboratoriji MIT-a i školi za menadžment Sloun, istraživač u Federalnoj banci rezervi u Bostonu i saradnik na Institutu naprednih studija na Prinstonu. Njegovi radovi objavljeni su u prestižnim naučnim časopisima, kao i listovima Njujork tajms i Volstrit žurnal. Oženjen je i ima dvoje dece. Pročitaj više

(NE)LOGIČAN IZBOR

Oblast: Popularna psihologija
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 272
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Kada je u pitanju donošenje odluka, uglavnom mislimo da imamo kontrolu nad svojim životom i da pravimo racionalne izbore. Međutim, da li je tako? Kroz čitav niz zabavnih i zanimljivih eksperimenata, bihevioralni naučnik Den Arijeli pokazuje nam da su naše sposobnosti razmišljanja pune grešaka, i to zbog nevidljivih sila – emocija, očekivanja, vezivanja, društvenih normi – koje utiču na nas da pravimo „(ne) logične” izbore.
„Knjiga puna pametnih eksperimenata, interesantnih ideja i očaravajućih anegdota. Den Arijeli je mudar i zabavan vodič kroz slabe tačke, greške i blamove u svakodnevnom donošenju odluka.”
- Danijel Gilbert, profesor psihologije, Univerzitet Harvard

 
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar