ŽIVOT SRPSKIH SREDNJOVEKOVNIH VLADARA: MARKO KRALJEVIĆ I BLAGO KRALJA VUKAŠINA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Slobodan Stanišić jedan od najproduktivnijih i najčitanijih srpskih pisaca za decu i mlade, decenijama je prisutan na literarnoj sceni. Njegova poezija, proza i dramsko stvaralaštvo nagrađeni su gotovo svim nagradama koje se u Srbiji dodeljuju stvaraocima za decu i mlade.Živi i stvara u Beogradu gde je završio Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu i Fakultet dramskih umetnisti, odsek dramaturgije.Crtao je karikature i uređivao brojne radio i televizijske programe RTSa. Bio je urednik dečjeg lista Neven, a potom časopisa Lenji Gaša, Zmaj, Čika Jova (Švajcarska), a od 1996-2001. odgovorni urednik Programa za decu i mlade RTS.Poznat je po velikom broju književnih susreta, na kojima glumi, recituje i crta na licu mesta, koristeći desetogodi&scaron ... Pročitaj više

ŽIVOT SRPSKIH SREDNJOVEKOVNIH VLADARA: MARKO KRALJEVIĆ I BLAGO KRALJA VUKAŠINA

Oblast: Život srpskih srednjovekovnih vladara
ISBN: 978-86-10-01805-9
Format: 130x200 mm
br. str.: 200
povez: broš
Pismo: ćirilica
Cena: 499,00 DIN
Na sajtu: 399,00 DIN
Ušteda: 100,00 DIN
Marko Kraljević, najvoljeniji srpski junak, podjednako ceni moćne i nemoćne, siromašne i bogate, decu i starije. Životna načela izdižu ga iznad savremenika, a njegove visoke moralne norme vredne su i danas– i to sve uz dozu topline i humora.

Marko i njegova braća pokušavaju da očuvaju život i imovinu pred najezdom Turaka. Uz bratsku i ostale ljubavi, roman obiluje avanturama, podvizima i megdanima u kojima učestvuju Marko i njegov čuveni konj Šarac.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar