Vulkan Izdavastvo | Knjiga | MIRIS KIŠE NA BALKANU
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
GORDANA KUIĆ rođena je 1942. u Beogradu. Završila je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu i na Koledžu Hanter u Njujorku. Radila je kao savetnik za engleski jezik u Američkoj ambasadi u Beogradu i kao administrator za engleski jezik u Istočnoj Evropi i za humanitarnu pomoć bivšim jugoslovenskim republikama u Sorosovoj fondaciji u Njujorku. Živi i radi u Beogradu i Njujorku. Dobitnica je brojnih književnih nagrada u zemljama bivše Jugoslavije. Dela su joj inspirisana majkom Blanki Levi i njenim sestrama, koje su potomci Sefardskih Jevreja na Balkanu. Njen najpoznatiji roman je Miris kiše na Balkanu, prvi put objavljen 1986, a sada pretočen u televizijsku seriju i pozorišni komad. Pročitaj više

MIRIS KIŠE NA BALKANU

Oblast: Domaći autori
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 447
povez: broš
Pismo:
Cena: 699,00 DIN
Na sajtu: 559,00 DIN
Ušteda: 140,00 DIN

... U nastojanju da prikaže sudbinu jedne jevrejske porodice s našeg tla, autor je u stvari otišao mnogo dalje: pokazao je da se od neminovnosti istorije ne može pobeći. Naslikao je istoriju kao neman koja se u cikličnim periodima vraća, ali i kao suludog šaljivčinu koji je svakog časa spreman da promeni boju figurama kojima se igra. Miris kiše na Balkanu  jeste značajan doprinos oskudnoj jevrejskoj književnosti kod nas, ali s obzirom na to da su prelomni trenuci u istoriji ovdašnje jevrejske zajednice u isto vreme prelomni trenuci za celu našu zemlju, da se njena istorija oslikava u tragičnoj povesti jedne jevrejske porodice, onda ovaj roman prerasta uske granice takvog određenja i njegov značaj postaje znatno širi.“

– Iz recenzije Davida Albaharija
 

Miljkovic Natasa
Od srca je preporucujem svima, a narocito zenskom delu populacije! Knjiga ce cita bez daha! Sa nestrpljenjem sam procitala i nastavke ali me je ova prva knjiga najbolje uvela u sagu o jednoj jevrejskoj porodici. Roman u kome bukvalno gutate stranice.
Nevenka Vuković
Od srca preporučujem ovu knjigu, naravno ženskoj populacija. Za sebe mogu reći da sam je pročitala u jednom dahu, i da sam sa oduševljnjem krenula i na druge delove, moram da pohvalim spisateljicu gospođu Kuić i da naglasim da me je oduševio njen stil pisanja. Na jedan lep i prihvatljiv način je opisivala životno putovanje i stradanje jevrejske porodice, da dok sam čitala knjigu kao i da sam sama preživela i doživela sva dešavanja, i naravno Sarajevo je toliko lepo opisala kao da šetate njim dok čitate knjigu ....Nemogu vam reći ništa više sem "uživajte" u čitanju.
Maja Paunkovic
Knjiga za jedanput!Prelepa je!
HERCEGOVAC MARIJA
Kao neko ko je vrlo malo znao o Jevrejima,sve pohvale Gordani,mnogo sam naucila istorijskih stvari na tako "pitak" nacin.Kao neko ko je rodjen,odrastao i uvek se vraca Sarajevu,takodje sve pohvale i ogromnu zahvalnost Gordani sto je moj grad tako verno opisala i sa toliko ljubavi.Procitala sam sve njene knjige i dopada mi se ta blagost i osecajnost mada mi je ponekad delovalo vrlo vrlo nerealno za svet u kome mi trenutno zivimo ali...Preporucujem Gordanu Kuic svim zenama!
Dodajte svoj komentar