MRAČNA KULA 5 – Vukovi Kale | Stiven King
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
STIVEN KING rođen je 1947. u Portlandu. Još kao student Univerziteta u Mejnu, počeo je da piše nedeljnu kolumnu za školski list. Bio je aktivni član studentskog senata, podržavao je antiratni pokret i oštro kritikovao rat u Vijetnamu. Diplomirao je engleski jezik 1970. godine. Oženio se 1971. Tabitom, koju je poznavao iz studentskih dana. Pošto profesorska plata nije bila dovoljna za plaćanje stana i za život, počeo je da piše priče za muške magazine. Prvu knjigu objavio je 1974. Do sada je objavio preko 50 knjiga koje su prevedene na gotovo sve svetske jezike. Ima troje dece i četvoro unučadi. King je 2003. godine dobio Orden američke književne fondacije za doprinos svetskoj književnosti. Pročitaj više

MRAČNA KULA 5 – Vukovi Kale

Oblast: Fantastika
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 275
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Peti nastavak sage o Revolverašima i njihovoj potrazi za Mračnom kulom uvodi čitaoce u nova prostranstva Srednjeg sveta. 

Nakon poslednjeg putovanja u Čarobnjakovo staklo i poslednjeg strašnog otkrovenja – da je Roland od Gileada ubio rođenu majku, misleći da je veštica po imenu Reja – putnici će se ponovo naći u Srednjem svetu, još jednom na Stazi Zraka, i nastaviti potragu.

Roland, Edi, Suzana i Džejk naći će se pred novim iskušenjima i svetovima i upoznati ljude koji žive pod stalnom pretnjom Vukova koji povremeno dolaze u Kale i otimaju decu. Kao i ranije, čitalac će disati sa starim junacima, ali upoznati i ’nove’ Kingove likove koji povezuju ovu priču sa drugim pričama iz njegovog impozantnog književnog opusa. Još jednom, King dokazuje da je majstor pripovedanja i da njegovom umeću i imaginaciji nema kraja.

„Neverovatno uzbudljiva avantura.“ – Amazon Reviews

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar