GORDOST I PREDRASUDA
 
#=Page
napredna pretraga >>>
Oblasti
Edicije
Uz Vulkanovu knjigu nedelje, imate priliku da nabavite neke od vaših omiljenih naslova po specijalnim cenama, samo putem online kupovine.

prelistajte

katalog

Pred vama se nalazi aktuelan katalog Vulkanovih izdanja namenjenih čitaocima svih uzrasta.

GORDOST I PREDRASUDA
Oblast: Klasici
ISBN:
Format: 145x210
br. str.: 367
povez: broš
Pismo:

GORDOST I PREDRASUDA

Gordost i predrasuda, nezaboravni klasik Džejn Ostin, donosi priču o slobodoumnoj devojci Elizabet Benet koja, kao i njene četiri sestre, mora da se uda za bogatog muža. Suočavajući se sa arogantim, imućnim gospodinom Darsijem, Elizabet se upušta u pronicljiva razmišljanja o životu, porodici i tradiciji, u jednom od najlepših ljubavnih romana svih vremena.

Duhovita i inteligentno napisana knjiga, Gordost i predrasuda vodi čitaoca kroz raskošne salone devetnaestovekovne Engleske i čini, prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti, neodoljivo i besprekorno štivo.
Dodaj u listu želja Pogled u knjigu
Srbija: 699,00 DIN  | na sajtu:
559,00 DIN
KNJIGE OVOG AUTORA
KNJIGE IZ OVE OBLASTI
POSLEDNJE PREGLEDANE KNJIGE

Komentari čitalaca
Bojana Milošević
Najdraži klasik engleske književnosti! Topla preporuka!
Suzana M.Jovanovic
Mnoge su mi knjige ostale u sećanju i mnoge volim, ali je ovaj roman jedan od retkih kome se stalno vraćam. Ne znam šta mi se više dopada, da li prepoznatljivost njenog stila, način na koji pripoveda priču o emociji, koja iz prezira raste u epsku ljubav, do tako opipljivog oslivanja likova i karaktera Elizabete i Darsija. Pritom, verujem, da je ovo jedna od knjiga koja ne datira vreme, već je moderna u svih epohama. Ne znam koliko primeraka sam darivala svojim prijateljicama do sad, ali iskreno verujem da ovu knjigu Takvu svaka dama mora da ima u svojoj biblioteci.
Puki Puki
ovo je bila i ostala najbolja knjiga koju sam ikad procitala! ne zato sto je napisana bog zna kako ili sto joj je radnja bog zna kakva, nego zbog osjecanja koje je u meni izazvala i izaziva svaki put kad je procitam. svako kome je iole stalo do svoje citacke karijere ovu knjigu nikako ne bi smio da izostavi!
Milena Jovanovic
Perfektno, romanticno, njen, definitivno, najbolji roman.
O AUTORU
DŽEJN OSTIN (1775–1817) rođena je u Stiventonu za ... >>>