MOLITVA MOJE MAJKE
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Glavni sajt  |  Oblasti  |  Drama

NAFISA HADŽI rođena je i odrasla u Los Anđelesu. Njena porodica doselila se iz Bombaja u Karači 1947, kada se se razdvojili Indija i Pakistan. Kasnih šezdesetih Nafisini roditelji su došli u Sjedinjene Države. Studirala je američku istoriju u Berkliju, a titulu doktora nauka dobila je na univerzitetu u Los Anđelesu. Živi u Kaliforniji sa mužem i sinom. Održava stalne veze sa Pakistanom i često je u organizaciji raznih humanitarnih programa za tu zemlju. Pročitaj više

MOLITVA MOJE MAJKE

Oblast: Drama
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 286
povez: broš
Pismo:
Cena: 699,00 DIN
AKCIJA: 299,00 DIN Ušteda: 400,00 DIN

Svojevoljna i inteligentna Saira Kader, mlada Amerikanka indo-pakistanskog porekla, još od detinjstva krši granice između porodične tradicije i želje za nezavisnošću.

Vođena slobodnim duhom i buntovnom prirodom, Saira odbacuje stege tradicionalnih ideja o porodici, dužnostima, obavezama i sudbini, odlučivši da postane novinarka i da osvoji čitav svet.

Pet godina kasnije, doživljava ličnu tragediju koja iz korena menja njen život. Žena koja je dotad putovala širom sveta kako bi razotkrila detalje iz tuđih života, sada mora da se uhvati u koštac sa vlastitim istinama. Na putu samospoznaje, pribežište pronalazi u životnim pričama svojih roditelja i predaka. Dok korak po korak razotkriva nadu, bol, radost i strast koji su oblikovali njihove živote, Saira se suočava sa istinom koju ranije nije želela da prizna – da izbori koje pravimo nisu uvek u našim rukama i da vera nije samo stvar intelektualnog opredeljenja.

„Dirljiv i poetičan roman o značenju porodice, tradicije i spona koje nas vežu. Molitva moje majke predstavlja priču o majkama i kćerima, priču o mladoj ženi koja se našla na životnom raskršću i koja će – vođena svojim porodičnim nasleđem, verom, poreklom, kulturom i vlastitom odlučnošću – krenuti putem duboke samospoznaje.“

– Haled Hoseini, autor romana Lovac na zmajeve i Hiljadu čudesnih sunaca

Krecar Stefani
Odlicna knjiga.Na pocetku mi se nije tako cinila,ali me je odusevila do kraja.Preporucujem svima.
Vesna Melev
predivna knjiga, za svaku preporuku
Vuković Ana
Dobra knjiga, vredi je pročitati.
Dijana Dragin
odlican roman o zivotu i ljudskim odnosima...
Vidi još. . .
Dodajte svoj komentar