Vulkan izdavaštvo | Autor | Nelson de Mil
 
#=Page
napredna pretraga >>>
Oblasti
Edicije
Uz Vulkanovu knjigu nedelje, imate priliku da nabavite neke od vaših omiljenih naslova po specijalnim cenama, samo putem online kupovine.

prelistajte

katalog

Pred vama se nalazi aktuelan katalog Vulkanovih izdanja namenjenih čitaocima svih uzrasta.

Nelson de Mil

NELSON DE MIL rođen je u Njujorku 1943. godine. U ranom detinjstvu preselio se sa porodicom na Long Ajlend. U srednjoj školi bavio se ragbijem i atletikom. Proveo je tri godine na Univerzitetu Hofstra, a zatim pohađao školu za oficire. Bio je poručnik u američkoj vojsci i doživeo ratno iskustvo kao vođa pešadijskog voda u Vijetnamu, odakle nosi tri odlikovanja.

Po povratku u SAD, završava studije političkih nauka i istorije i počinje da se bavi pisanjem detektivskih romana. Prvi veći uspeh doživeo je romanom Pored vavilonskih reka, koji je prvi put objavljen 1978. godine, i koji se i dan danas štampa, kao i svi ostali de Milovi romani objavljeni nakon toga. Po romanu Generalova kći snimljen je i film sa Džonom Travoltom u glavnoj ulozi.

Vlasnik je tri počasna doktorata i član Mense, kao i brojnih književnih udruženja.

Piše kratke priče i članke za novine i magazine. Ima troje dece i živi na Long Ajlendu.

TRAGOM SVETOG GRALA
Nelson de Mil TRAGOM SVETOG GRALA
Uzbudljiva avantura za sva čula vodi čitaoca od prekrasnih vrtova Vatikana i kapija velelepnog Rima sve do samog srca vrelih džungli Etiopije.Dok građanski rat u Etiopiji ne jenjava, stari katolički sveštenik Đuzepe sedi u zatvorskoj ćeliji. P... >>>
 
899,00 DIN |
na sajtu: 719,00 DIN