Vulkan izdavaštvo | Autor | Dalaj-lama i Dezmond Tutu
 
#=Page
napredna pretraga >>>
Oblasti
Edicije
Uz Vulkanovu knjigu nedelje, imate priliku da nabavite neke od vaših omiljenih naslova po specijalnim cenama, samo putem online kupovine.

prelistajte

katalog

Pred vama se nalazi aktuelan katalog Vulkanovih izdanja namenjenih čitaocima svih uzrasta.

Dalaj-lama i Dezmond Tutu


Njegova svetost 14. DALAJ-LAMA, Tenzin Gjatso, opisuje sebe kao jednostavnog budističkog monaha. On je duhovni vođa Tibeta. Dobio je Nobelovu nagradu za mir 1989. godine. Živi u izgnanstvu u Daramsali u Indiji. Rođen je 1935. u siromašnoj porodici zemljoradnika na severoistočnom Tibetu i u drugoj godini je prepoznat kao reinkarnacija njegovog prethodnika, 13. dalaj-lame. Mnogo je putovao, govoreći u prilog ekumenskog razumevanja, dobrote i saosećanja, poštovanja prirodnog okruženja i, pre svega, mira u svetu. Za više informacija posetite internet sajt www.dalailama.com.

DEZMOND MPILO TUTU, nadbiskup emeritus Južne Afrike, postao je istaknuti vođa u krstaškom ratu za pravdu i rasno pomirenje u Južnoafričkoj Republici. Dobio je Nobelovu nagradu za mir 1984. godine. Godine 1994, Tutu je postavljen za predsednika južnoafričke Komisije za istinu i pomirenje, gde je pionirski utro novi put za mnoge zemlje da krenu napred posle prolaska kroz građanske sukobe i represiju. Nadbiskup Tutu se smatra starim svetskim državnikom, vodećim glasom morala i ikonom nade. Celog svog života bio je duboko posvećen brizi za potrebe naroda širom sveta, poučavajući ljubav i saosećanje za sve. Za više informacija, posetite internet sajt www.tutu.org.za.

BRAĆA PO DUŠI
Dalaj-lama i Dezmond Tutu BRAĆA PO DUŠI
Dvojica duhovnih vođa, dobitnici Nobelove nagrade za mir, dalaj-lama i Dezmond Tutu, upuštaju se u dubokoumnu raspravu u kojoj će razmeniti iskustva o tome kako pronaći sreću uprkos izazovima koje život nameće.Nikakva mračna sudbina ne određuj... >>>
 
899,00 DIN |
na sajtu: 719,00 DIN