DESETA MUZA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
ERIKA DŽONG rođena je 1942. godine u Bronksu, u jevrejskoj porodici. Završila je englesku književnost na Univerzitetu Kolumbija. Proslavila se sedamdesetih godina XX veka knjigom Strah od letenja koja je prodata u nekoliko desetina miliona primeraka, jer je na poseban način govorila o seksualnim potrebama žene. Erika se udavala četiri puta. Iz trećeg braka ima ćerku Moli. Aktivni je član LGBT pokreta i zalaže se za legalizaciju istopolnih brakova. Svi njeni romani nalaze se u samom vrhu lista najtraženijih knjiga u svetu. Pročitaj više
DESETA MUZA

DESETA MUZA

Oblast: Ljubavni romani
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 312
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Deseta muza putovanje je unatrag 2600 godina da bi se ušlo u um najveće pesnikinje ljubavne poezije koju je svet ikada upoznao. U cetrnaestoj godini, Sapfo je zaveo prelepi pesnik Alkej, sa kojim je ona kovala zaveru da svrgne s vlasti diktatora na ostrvu, ali uhvaćena je i roditelji su je udali za gnusnog starijeg muškarca s namerom da je drže podalje od nevolje. Umesto toga, u toj nesrećnoj zajednici ona zapocinje seriju ljubavnih avantura, koje je odvode od Delfa do Egipta, cak do zemlje Amazonki i mracnog kraljevstva Hada.
Na svojim putovanjima, Sapfo rađa kćerku i gubi je, postaje najpoznatija pevacica antickog sveta i pocinje da razume sile koje su oblikovale njen život.
Upotpunjen novim Erikinim prevodima Sapfinih fragmenata i sa devet novih pesama same Džongove o epskoj pesnikinji koja je stvorila naše razumevanje pesnickog stiha, Deseta muza ne sme se propustiti. Neustrašiva, junacka, a opet ranjiva, Sapfo Erike Džong jedna je od najnezaboravnijih i najbujnijih heroina.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar